Nikola Topić se oporavio i igraće za Crvenu zvezdu protiv Studentskog centra

0

Predsednik KK Crvena zvezda otkrio je stanje oporavljenog plejmejkera. “Zvezda je iznedrila Topića (18), ali nismo imali sreće. Mislim da će on početi da igra već na sledećoj utakmici, možda u Podgorici, posle povrede koja se dogodila u januaru.

On nam je jako puno nedostajao kad je otišao Šabaz”, rekao je Čović u emisji “U obruču”. “Odigrao je jednu utakmicu za Zvezdu. To je bolje pitanje za Megu.

Kod nas je odigrao jednu i po utakmicu, pre toga je igrao za juniore, za kadete… Vidim da ga sad svojataju da je napravljen i u OKK Beogradu, u Megi, hvala svima njima što su po parče uspeli da ga stave u funkciju da odigra, ali on je formiran u Zvezdi, kao i Šaranović, koji sada proigrava u FMP-u. Imali smo tu Pavićevića, Vukovića, Matovića, videćemo šta će tu izaći. Ali da tako mladog igrača iz juniora ubacite u seniorsku konkurenciju Evrolige, to teško ide.”

“Topić će početi da igra sledeće kolo, videćemo kako će to da ide, on će na draft, igrač je pod ugovorom sa Zvezdom i videćemo kako će to da ide. Duško Ivanović je imao nekoliko razgovora sa njim, garantujući mu da će imati određenu minutažu, on se opredelio da odigra u Megi i ako je bilo opterećenja, nije ga bilo kod nas. Dobro je da je sve to završeno i da je sada zdrav, da odradi što je bolje kod nas i da na draftu napravi što bolji rezultat”, kazao je Čović.

Topić je ove nedelje proglašen za najboljeg mladog igrača ABA lige ove sezone i uz to je postao deo idealne petorke. To priznanje stekao je nastupajući u Megi, u kojoj je proveo prvi deo sezone, a onda se povredio zimus odmah posle povratka u Zvezdu i oporavak od problema sa kolenom je po svemu sudeći uspešno završen. Na današnji dan zvanično je potvrđeno da je Topić prijavljen za NBA draft, koji će biti održan krajem juna.

(MONDO – M.Š)
BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *