Efes Crvena zvezda, Partizan navija za Top 10 Evrolige

0

KK Crvena zvezda će igrati u Istanbulu protiv Efesa za svoju prvu pobedu. Nažalost, ovo nema direktnu vezu sa njihovim takmičarskim ciljevima, s obzirom da su već izgubili šanse za plasman. Ipak, retko se dešava da Crvena zvezda mora da pobedi – za Partizan.

Računica je jasna – Zvezda mora da pobedi Efes u gostima kako bi Partizan ostao u igri za Top 10. Ako se to desi, crno-beli će se plasirati u plej-in pobedom protiv Valensije u petak pred domaćim navijačima. Sa druge strane, ako Efes pobedi Zvezdu, to će označiti kraj za crno-bele, a utakmica protiv Španaca u petak će biti oproštaj od Evrope, a ne meč odluke.

Trener Zvezde, Janis Sferopulos, je otkrio da su crveno-beli otišli u Istanbul oslabljeni zbog povrede Stefana Lazarevića, bolesti Dejana Davidovca i nepotpunog oporavka Nikole Topića. Zvezda je ove sezone pobedila Fenerbahče u Istanbulu, ali još nije uspela da savlada Efes. Domaćin će biti motivisan, u punom sastavu i spreman da ostvari plasman, nakon nedavne pobede protiv Fenerbahčea u gostima.

Trener Sferopulos ističe da je utakmica bitna za njegov tim, bez obzira na druge. Ovo će biti poslednja utakmica Zvezde u Evroligi ove sezone, i žele da je odigraju dobro. U prvom meču sezone, Zvezda je pobedila Efes u Beogradskoj areni.

“Žoc” je naglasio da treba iskoristiti period pred njima za pripremu za plej-of ABA lige, ne osvrćući se na trenutnu računicu u Evroligi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *