Saopštenje navijača Partizana o Igoru Duljaju

0

Dosadašnji trener Partizana dobio je podršku od navijača nakon što je otpušten u fudbalskom klubu. Ugovor je potpisan na godinu i po dana, promovisan je i novi stručni štab, ali navijači nisu oduševljeni potezima koje su klupski čelnici povukli u samom finišu sezone. Nakon najnovijih promena u klubu oglasila se navijačka grupa “Grobari”, koja je tokom sezone u “ratu” sa klupskom upravom.

Jedan od najprimetnijih vidova bojkota bio je odlazak samo na gostovanja, dok je južna tribina stadiona u Humskoj bila prazna tokom čitave sezone. Za razliku od tih mečeva, najvatreniji navijači sada nisu želeli da ćute, već su podigli glas o tome šta je sve Duljaj uradio, uz napomenu da novo rešenje nije dovoljno dobro i da bi uprava trebalo da napusti klub! Saopštenje navijačke grupe prenosimo u celosti:
“Jučerašnja dešavanja u našem fudbalskom klubu, koja su kulminirala sinoćnom odlukom o smeni trenera prvog tima Igora Duljaja od strane organa koji sebe naziva Upravnim odborom Fudbalskog kluba Partizan, zasigurno predstavljaju jednu od nasramotnijih epizoda u istoriji kluba i definitivno probijanje dna kada je reč o postupcima aktuelnog rukovodstva.

Čoveku koji je sa ekipom za koju ni najoptimističniji navijači našeg kluba nisu mislili da će moći da parira gotovo duplo skupljem večitom rivalu, čija je ekipa najveći deo sezone bila na prvom mestu, koji je zbog mahinacija uprave o svom trošku putovao u Holandiju kako bi vratio Ksandera Severinu nakon njegovog iznenadnog odlaska iz tima, koji je morao da razmišlja o najosnovnijim obavezama kluba sa kojima se trener niti u jednom normalnom klubu ne bavi, i najvažnije čoveku koji je uspavane navijače probudio i podstakao da u velikom broju isprate svako klupsko gostovanje, igrano u svim mogućim i nemogućim terminima, uručen je otkaz samo pet kola pred kraj prvenstva, u jeku grčevite borbe za mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Sramnom spregom zloupotrebe medija, različitih vrsta pritisaka, kao i sada već standardnim namicanjem broja članova kvoruma, iz kluba je oterana jedina osoba koja se u čitavom prethodnom periodu beskompromisno borila za Partizan. Trenerska vrteška i odsustvo bilo kakvih naznaka strateškog planiranja rukovodećih organa kluba samo u dodatnoj meri u prvi plan ističe pitanje koje svakim danom i sve više zanima svakog navijača Partizana, sve one koji su klubu verni i u ovim po njega najtežim trenucima: kada će uprava kluba, koja je izgleda jedina nesmenjiva, napokon snositi posledice za svoju nebrigu, lopovluk i besraman odnos prema interesima Fudbalskog kluba Partizan?

Poslednjim potezom članovi uprave ponovo su bezuspešno pokušali da pilatovski operu ruke od odgovornosti za svoju neodgovornost, svaljujući sve na leđa Igora Duljaja, koji je poslednji koji je zaslužio otkaz. Ipak, svakom Grobaru je sada više nego ikada jasno koliko je kome stalo do budućnosti Partizana. Nađ je nedavno vodio ekipu na prvenstvenom meču protiv Crvene zvezde, kada je Duljaj bio suspendovan zbog četiri žuta kartona.

Pre rada u prvom timu Partizana samostalno je vodio filijalu Teleoptik.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *