Ciro Blazevic’s Children, Daughter and Son, Engage in Legal Battle over Inheritance

0

Ćiro Blažević, poznati hrvatski trener, preminuo je sa osećajem razočaranja zbog loših odnosa u svojoj porodici. On će ostati upamćen kao trener koji je vodio Dinamo Zagreb do titule prvaka SFR Jugoslavije, kao i kao selektor Hrvatske koja je postigla značajan uspeh na Svetskom prvenstvu 1998. godine.

Blažević je ostavio za sobom tri ćerke – Barbaru, Katerin i sina Miroslava. Međutim, zbog nesuglasica u vezi sa nasledstvom, odnosi između dece su postali zategnuti, što je veoma bolelo trenera. On je priznao da ga je posebno pogodilo što se njegove ćerke nisu interesovale za njegovo zdravlje dok se borio sa rakom. Sa druge strane, odnos sa sinom je bio bolji, a Blažević je smatrao da je Miroslav najbolje razumeo njegovu situaciju.

Blažević je takođe otkrio nekoliko detalja iz svoje karijere i odnosa sa političkim zvaničnicima. On je ispričao da je bio blizu preuzimanja Crvene zvezde, ali je na kraju odbijen zbog svoje nacionalne pripadnosti. Takođe, Blažević je bio selektor nekoliko reprezentacija, uključujući Iran, Kinu i Bosnu i Hercegovinu.

Nažalost, Blažević se borio sa rakom, koji se proširio na njegove kosti i jetru, i već godinu i tri meseca je patio od velikih bolova. Njegova smrt je izazvala žalost među ljubiteljima fudbala u regionu koji su ga smatrali “trenerom svih trenera”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *