Rafael Nadal izgubio od De Minora i ispao sa turnira u Barseloni

0

Rafael Nadal je izgubio na turniru u Barseloni. Pokazao je 11. teniser sveta zbog čega je trenutno jedan od igrača koji je u najboljoj formi.

Manje-više je rutinski našao rešenje za “kralja šljake”. Na ovom turniru Rafa je čak 12 puta podizao pehar, ali to se neće dogoditi ove godine.

Bio je ovo njihov peti međusobni duel i druga pobeda Australijanca. Druga uzastopna pobeda de Minora koji će u narednom kolu igrati protiv boljeg iz duela Artur Fils (Francuska) – Danijel Altmajer (Nemačka).

Već u prvom gemu je Aleks napravio brejk i poveo sa 2:0, ali se Rafa vratio i izjednačio (3:3). Propustio je Nadal brejk loptu u osmom gemu, pa je za to kažnjen u 11. kada je De Minor napravio brejk bez izgubljenog poena, pa je na isti način osvojio i svoj servis gem.

U drugom setu nije bilo ni izbliza takve drame pošto je brzo napravio dva brejka. Pre toga slede turniri u Madridu i Rimu, prijavljen je za takmičenje u španskoj prestonici.

Jasno je da još uvek traži pravu formu, ali po prikazanom u Barseloni trenutno je dosta daleko od najvišeg nivoa… (MONDO – N.S.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *