Rafael Nadal pobedio posle dve godine pauze

0

Rafael Nadal se vratio na teniske terene u Barseloni i ostvario pobedu. Prošlo je 681 dana od njegovog poslednjeg meča na šljaci, koji je odigrao na Rolan Garosu 2022. i bez obzira na to što je protivnik bio anonimni italijanski teniser, Nadalova forma nije bila u pitanju. Za “kralja šljake” to nije bilo toliko važno.

On je prethodno odlučio da preskoči mnoge turnire, uključujući Australijan open, Indijan Vels i Monte Karlo, kako bi se potpuno spreman vratio na teren u Barseloni. Nadal je odigrao svoj prvi meč na šljaci, postigavši pobedu i time se vratio u takmičarski ritam. On je 12 puta osvojio turnir u Barseloni, ostvarivši 66 pobeda i 4 poraza.

Mečevi na ovom turniru su bili puni uzbuđenja, uključujući pobedu Dušana Lajovića nad Dijegom Švarcmanom rezultatom 6:1, 6:2, kao i poraz Andreja Rubljova od Brendona Nakašime rezultatom 6:4, 7:6. Nadal se trenutno sprema za naredni meč u Barseloni, gde ga čeka šesti favorit Hugo Umber. S obzirom na njegov upečatljiv povratak na šljaku, ljubitelji tenisa s nestrpljenjem očekuju njegove buduće nastupe na ovom terenu koji mu je toliko drag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *