Rafael Nadal sukobi se sa sudijom u Madridu

0

Rafael Nadal igra meč Mastersa u Madridu protiv Australijanca Aleksa De Minora. U jednom trenutku meča, ušao je u raspravu sa sudijom Fergusom Marfijem. Pri vođstvu Španca 2:0 u prvom setu, sudija mu nije dozvolio čelindž jer ga Nadal nije zatražio kako bi trebalo. Zbog toga je počela rasprava nakon koje “Bik sa Majorke” nije hteo da nastavi.

“Samo sam stao”, rekao je Nadal. “Da, ali nisi uradio ništa”, odgovorio je sudija. “Nisam video da ulažeš bilo kakav čelindž. Nisam to video”, dodao je sudija.

“Nisam video da ulažeš bilo kakav čelindž. Nisam to video”, dodao je sudija. – “Hoću čelindž”, insistirao je Nadal. “Ali moraš da koristiš sistem”, objasnio je sudija.

“Znači, moram da kažem ‘Čelindž’?” upitao je Nadal. “Ne, moraš da tražiš čelindž”, odgovorio je sudija. Nakon prepirke, Nadal je zatražio da se pozove supervizor, a navijači su bili na njegovoj strani i zviždali sudiji tokom razgovora.

Meč je potom bio nastavljen, a prvi set je Španac dobio posle sat i 13 minuta žestoke borbe. Ova scena je izazvala komentare širom sveta, posebno uzimajući u obzir da je Nadal pet puta dobio nagradu za “sportsmena godine” koja nosi ime Štefana Edberga, u izboru Asocijacije teniskih igrača (ATP). Pogledajte Rafinu svađu sa sudijom Marfijem:
The 5 time ATP sportsmanship of the year winner, Mr Rafael Nadal Parera.— Pavvy G (@pavyg)
[pic.twitter.com/PSWzn9tL79] [April 27, 2024]
(MONDO – M.Š)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *