Zašto se od Novaka Đokovića zahteva da igra jutarnje mečeve na Australijan openu

0

Otkriveno je zbog čega Novak Đoković mora da igra po jakom suncu u Melburnu na Australijan openu. Zašto organizatori “pucaju sebi u nogu” i teraju Novaka Đokovića da igra dnevne termine, nakon što je imao čak 15 vezanih mečeva na Australijan openu u noćnom programu?

Iako raspored kontroliše Teniski savez Australije, pita se i televizija “Kanal 9” koja ima TV prava u Australiji, tako da se uglavnom atraktivniji mečevi biraju za noćni program kada je gledanost veća. Ipak, De Minor je podlegao pritisku i izgubio protiv Rubljova, pa se činilo da će se Đokovićev meč protiv Frica prebaciti na noćni program. Ni to se nije desilo.

Razlog? Samo, šta se desilo? Amerikanci su ipak mogli da gledaju Koko Gof protiv Marte Kostjuk, dok su mnogi otišli da spavaju jer je lošom procenom organizatora Novakov meč kasnio dva sata. Tako i u zemlji gde je dobijao možda i najmanje podrške od kada se bavi tenisom, Novak Đoković je bio “preko potreban” da bude na TV ekranima, što je moglo da mu napravi ozbiljan problem.

Držao se Fric dva seta, ali je u trećem Nole ipak pokazao zašto je najizdržljiviji sportista na svetu. Ipak, videćemo šta će sada da smisle organizatori za meč polufinala u petak, da li će Nole biti prvi ili drugi na programu tog dana, odnosno da li će ga opet terati da igra po jakom suncu u Melburnu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *