Novak Đoković: Nosilac krsta i verenik u Boga

0

Novak Đoković je još jednom pokazao svoju privrženost veri tokom svog učešća na Australijan Openu u Melburnu. U jednoj pauzi između gemova, srpski teniser se presvlačio i svi su primetili da nosi krstić na grudima. Ovo nije bilo iznenađenje, jer je poznato da Novak često nosi krst sa sobom i da mu to ima duboko značenje.

Đoković je izjavio da smo uvek sami sebi najveći saveznici i neprijatelji, jer se u našim glavama odlučuje u kom pravcu ćemo ići. Na terenu se suočava sa hiljadu spoljašnjih i unutrašnjih izazova i priznaje da ponekad gubi koncentraciju, što je normalno. On smatra da je kriza sastavni deo svakog meča i ne okoliša kada treba da izrazi svoje mišljenje o nepravdi. Novak je poznat po tome što ne ustručava da se izrazi kad nešto nije ispravno, čak i kada se to odnosi na nepopularne teme. Zbog toga neki ljudi mogu osuditi njegove stavove, posebno imajući u vidu da je iz Srbije.

Novak je istakao da je značenje šampiona relativno i zavisi od individualnih vrednosti i vrline koje se cene. On nosi krst sa sobom kao podsetnik na stvarnost sveta, poput gladi i ratova, o kojima smatra da se premalo priča. Njegova iskrenost može biti problematična za određene elite, ali on i dalje ostaje dosledan svom stavu.

Kada nije zauzet obavezama na terenu, Novak pronađe mir u posetama fruškogorskim manastirima u Srbiji. Njegova veza sa verom traje već skoro 20 godina, a iako je osvojio brojne titule na Australijan Openu, verovatno će i dalje pronalaziti snagu za nove izazove na svojim duhovnim putešestvijama u crkvi, daleko od očiju javnosti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *