Posebna veza Novaka Đokovića sa drvom u Melburnu: Teniski čarobnjak otkriva svoju tajnu

0

Novak Đoković je nedavno otkrio zanimljiv ritual koji praktikuje tokom Australijan opena. On planira da podigne pehar po deseti put i ima jedan poseban ritual povezan sa tim ciljem. U petak ujutru, oko 9 časova po srpskom vremenu, Đoković će igrati meč koji će mu omogućiti da napreduje ka ostvarenju svog cilja. Pre tog meča, on najverovatnije planira da poseti botaničku baštu i jedno drvo.

Đoković je potvrdio ove navode tokom razgovora sa novinarima u Melburnu. Obožava svaki deo botaničke bašte i smatra da je to veliko blago Melburna imati park sa prirodom usred grada. Iako nije otkrio tačno koje drvo je u pitanju, Đoković ističe da je veoma povezan sa njim i da je to njegov “stari prijatelj”. On voli sve o drvetu – njegovo korenje, grane, sve, i to mu pomaže da se prizemlji i oseća povezanost.

Plan Đokovića je jasan – prvo će posetiti drvo i meditirati, a zatim će se pripremiti za svoj meč trećeg kola Australijan opena. U osmini finala, ukoliko sve bude prema očekivanjima, Đoković će igrati protiv Bena Šeltona. Pre toga, Šelton će se suočiti sa iskusnim francuskim igračem Adrijanom Manarinom.

Ovaj ritual i povezanost sa drvetom predstavljaju poseban deo Đokovićevog pristupa svojoj igri i pripremi za mečeve. Ovo je još jedan primer kako sportisti mogu pronaći sopstvene rituale i veze sa prirodom kako bi unapredili svoju igru i mentalnu snagu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *