Čović iznosi mišljenje o ulasku Dubaija u ABA ligu i Evroligu

0

Nebojša Čović se oglasio o potencijalnom dolasku Dubaija u ABA ligu i Evroligu. On je izjavio da klubovi ABA lige saznaju sve informacije o tome iz medija. Nedavno je stiglo pismo iz Dubaia koje saopštava nameru da se takmiče u tom takmičenju. Čović je izrazio zanimanje za tu ideju, ali je istakao da je neophodno uskladiti je sa Evroligom.

On je naglasio da ABA liga mora da reši neke stvari pre nego što stupi u kontakt sa Dubaijem. Takođe, navodi da Dubai ne bi bio konkurentan za Evroligu kroz ABA ligu ukoliko to ne bi ugrozilo njihovu šansu za prolaz. Čović je takođe istakao da ABA liga već tri godine nema garantovano mesto u Evroligi, već da klubovi kao što su Zvezda i Partizan dobijaju “specijalne pozivnice”. On smatra da najveći srpski klubovi zaslužuju “A” licencu i da su ključni za gledanost takmičenja.

Čović veruje da dolazak Dubaija može da unapredi Evroligu. On je izjavio da nema ništa protiv projekta Dubai u Evroligi i da njihov cilj nije samo da doniraju novac, već da poboljšaju projekat ABA lige i Evrolige. Čović je otkrio da će Dubai u početku davati po dva miliona dolara godišnje, a kasnije će iznos biti povećan na 13-14 miliona dolara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *