Novak Đoković optužen za privilegovanu poziciju na Australijan openu

0

Aleksej Popirin je nedavno napravio kontroverznu izjavu pred meč sa Novakom Đokovićem. On je sugerirao da je Đoković dobio dodatan dan odmora i da je možda zatražio da igra u nedelju, dodajući da je privilegovan u odnosu na ostale. Ova izjava je bila svojevrsna kritika upućena Đokoviću. Popirin je takođe izjavio da se divi Đokoviću kao najboljem teniseru svih vremena, ali da veruje u sebe i ima samopouzdanje da može da ga pobedi. Popirin je mladi teniser iz Sidneja, sa ruskim poreklom.

Ova izjava Popirina je izazvala skandal, optužujući Đokovića da je privilegovan. On tvrdi da Đoković traži poseban tretman od organizatora turnira. Popirin je izrazio uverenje da će imati šansu da pobedi Đokovića i da će ulaziti u meč sa punim samopouzdanjem. Istakao je da, iako je Đoković najbolji u istoriji tenisa, on takođe ima opasno oružje u svom igračkom arsenalu koje može poremetiti Đokovića. Njih dvojica su se do sada sastali samo jednom, davne 2019. godine u Tokiju, kada je Popirin bio tinejdžer.

Pored ove kontroverze, još dva grend slem šampiona, Marin Čilić i Sten Vavrinka, su takođe ispali iz turnira nakon Đokovićevog povlačenja iz žreba. Novak Đoković je dobio povlasticu da igra teže protivnike u ranim rundama, što je izazvalo polemike.

Ovo je bio izveštaj o izjavi Alekseja Popirina pre meča sa Novakom Đokovićem, koja je izazvala veliku pažnju u teniskom svetu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *