Natalija Stevanović and Ajla Tomljanović live coverage of the Sportklub Junajted Cup

0

Ajla Tomljanović dominantno je završila posao protiv Srbije ubedljivom pobedom protiv Natalije Stevanović. Meč je počeo sa tri uzastopna brejka, a nakon 1:1 u prvom setu, Ajla je osvojila osam gemova u nizu. Prvih pet je bilo dovoljno za osvajanje prvog seta, a preostala tri su joj donela ubedljivu prednost u drugom setu. Natalija Stevanović je tek iz šestog pokušaja osvojila prvi gem na svoj servis, što je nedopustivo kada se igra protiv favorizovane protivnice.

Srpski teniseri su završili svoje učešće na Junajted kupu, a najboljeg među njima sada čeka povreda zgloba na desnoj ruci. Novak Đoković ima malo vremena da sanira povredu pre Australijan Opena – prvog grend slema sezone koji počinje 14. januara. U gornjem delu žreba na Junajted kupu, Poljska čeka bolju ekipu iz okršaja Francuske i Norveške, dok će u donjoj polovini Australija igrati protiv Grčke ili Nemačke. Ajla Tomljanović je pokazala Nataliji Stevanović da joj je mesto u vrhu svetskog tenisa. Nakon pobede Aleksa De Minora i Ajle Tomljanović, Australija je obezbedila mesto u polufinalu Junajted kupa, dok Srbija završava takmičenje.

Ni na početku drugog seta Natalija Stevanović nije uspela da hvata ritam, dok je Ajla Tomljanović dominirala. Samo još jedan set je bilo potrebno Ajli da eliminiše Srbiju sa turnira. Ajla je osvojila prvi gem drugog seta na svom servisu i odmah napravila brejk. Rođena Zagrepčanka je osvojila treći gem i stekla vođstvo od 2:1. Srbija mora da pobedi ovaj meč kako bi ostala u konkurenciji za polufinale Junajted kupa. Ajla Tomljanović je rođena u Zagrebu i igra za Australiju od 2018. godine.

Natalija Stevanović je trenutno 184. na WTA listi i nema nijednu WTA titulu, ali ima 14 ITF titula u singlu i dublu. Njen najbolji rezultat u karijeri je učešće u trećem kolu Vimbldona 2023. godine. Ajla Tomljanović je u ulozi favorita, a Srbija bi morala da pobedi oba naredna meča kako bi se domogla polufinala Junajted kupa i ostala u konkurenciji za osvajanje trofeja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *