Nikola Jokić nacrtao poslednji napad Denver Nuggetsa za pobedu nad Memphis Grizzliesima

0

Pogledajte kako je Nikola Jokić postavio napad Denvera za pobedu u poslednjim sekundama meča. Bio je loš sve do tada, a onda je ubacio 12 poena – od toga pet u finalnom minutu! Pogodio je prvo trojku iz natrčavanja nakon ofanzivnog skoka Gordona, da bi potom u poslednjem napadu Nagetsa na meču opet “rešio” dvojkom na tri sekunde do kraja. Kako je to uspeo?

Napravio je blok i dozvolio svom saigraču da prođe pored Rivsa i Dejvisa, potom se otvorivši i za dodavanje ako je potrebno – međutim čini se da je od početka bila ideja da Marej šutira za dva poena, što najbolje ume. A uz to Hačimura i Prins nisu znali ko treba da izađe na Kanađanina… Pogodio je Marej, ali je i Jokić bio tu za svaki slučaj da “popravi” ako je potrebno… Pogledajte kako je to izgledalo za eksploziju u “Bol areni” Denvera:

Jokić je odigrao još jedan odličan meč i asistencija mu je falila za još jedan tripl-dabl. Postigao je 25 poena (12/21), imao i 20 skokova i devet asistencija, ali oči “bode” i sedam izgubljenih lopti. Ostalo je još toliko vremena da Lejkersi krenu u napad, ali je Jokić dobro potom reagovao u odbrani i zatvorio je Džejmsa, dok iznuđeni šut Prinsa sa pola terena nije došao do koša.

Na taj način, Denver je zakazao polufinale Zapadne konferencije protiv Minesote gde će biti prvo domaćin. BONUS VIDEO:
(MONDO – M.V.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *