Unikaha osvojila FIBA Ligu šampiona, pobedila Tenerife u finalu u Beogradskoj areni.

0

Kendrik Peri, sjajni plejmejker, bio je najbolji igrač prvaka, postigavši 17 poena. Nakon meča je na terenu zaplakao. Amerikanac s crnogorskim pasošem ostvario je najveći uspeh u karijeri, koja ga je vodila širom sveta, od Australije 2014. pa do nastupa za niz ABA ligaša – Karpoš Sokole, Megu, Cedevitu, Budućnost…

“Bilo je momenata kada sam hteo da ostavim košarku, mislio da nisam dovoljno dobar, a sad kad pogledam da sam šampion na ovom nivou, to je nešto ozbiljno. Mnogi ne dobijaju ovu priliku i zahvalan sam za svaki sekund, svako ostvarenje, svaku prepreku… Moji saigrači, porodica, supruga, daju mi toliku podršku i zahvalan sam što mogu da budem u ovoj situaciji kao večeras”, rekao je Peri kroz suze pre dodele pehara.

Košarkaš iz grada Okoi u Floridi studirao je na koledžu Jangstoun Stejtu od 2010. do 2014. i tačno deset godina posle odlaska iz rodne zemlje ispisao je svoje ime u istoriji FIBA Lige šampiona. U osmoj sezoni FIBA Lige šampiona, španski tim trijumfovao je peti put, jer su do sada trofeje u tu zemlju nosili Tenerife, večeras poraženo u finalu, i Burgos – i jedni i drugi sa po dve titule. U utakmici za treće mesto, ranije u nedelju Mursija je pobedila Peristeri 87:84. BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *