Spanulis izabran za najboljeg trenera, Marselinjo Uertas za najboljeg igrača MVP FIBA Lige šampiona

0

FIBA Liga šampiona nedavno je održala ceremoniju u Beogradu na kojoj su uručena individualna priznanja. Među glavnim laureatima su bili dvojica velikih igrača – šampion Eurobasketa Spanulis i neuništivi plejmejker Tenerifa, Brazilac Marselinjo Uertas.

Spanulis je dobio nagradu u Beogradu, gradu u kojem je ostvario veliki uspeh sa reprezentacijom Grčke 2005. godine. Uz njega, nagrađen je i Uertas, koji je dobio priznanje za najkorisnijeg igrača takmičenja ove sezone.

Marselinjo Uertas je počeo profesionalnu karijeru pre skoro četvrt veka i igrao je za različite klubove u Evropi, uključujući Huventus, Bilbao, Fortitudo, Baskoniju i Barselonu. Nakon vremena provedenog u NBA ligi, vratio se u Evropu i postao legenda kluba Tenerife, osvojivši FIBA Ligu šampiona 2022. godine i FIBA Interkontinentalni kup 2020. godine.

Na ceremoniji u Beogradu takođe je proglašena i idealna petorka takmičenja, u kojoj su se našli Marselinjo Uertas (Tenerife), Džo Reglend (Peristeri), Kendrik Peri (Unikaha), Dejvid Kraviš (Unikaha) i Ostin Vajli (Tofaš Bursa). Narednu šansu da trijumfuje sa Tenerifama, Marselinjo će imati u finalu protiv Unikahe u Beogradskoj areni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *