Mitrović i Tadić osvojili Dijamantsku loptu FSS

0

Fudbalski savez Srbije (FSS) saopštio je šta je danas definisano na sednici Izvršnog odbora u Staroj Pazovi. Jedna od najvažnijih odluka odnosi se na realizaciju projekta modernizacije fudbalske infrastrukture i instalacije najmodernijih travnatih podloga na svim terenima Super lige, ali i širom Srbije.

Takođe, doneta je odluka o izgradnji regionalnih fudbalskih centara u Nišu i Novom Sadu, kao i rekonstrukcija Sportskog centra FS Beograda na Adi Ciganliji. Članovi fudbalske Vlade usvojili su odluku o dodeli javnih priznanja za značajna fudbalska ostvarenja.

Tako će “Dijamantsku loptu“ FSS dobiće igrači sa više od 75 nastupa, Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović, dok će “Zlatna lopta” FSS pripasti igračima koji su odigrali 50 i više utakmica u dresu najdražih boja, Filipu Kostiću, Nemanji Gudelju i Nikoli Milenkoviću. Osim toga, usvojen je Predlog Strategije razvoja fudbala u Srbiji za period od 2024. do 2028. godine, kao i Kalendar takmičenja za sezonu 2024/25.

Nastavlja se i pomoć klubovima širom Srbije, regionalnim fudbalskim savezima u sportskoj opremi. Do sada je više od 2000 klubova dobilo donaciju FSS.

Takođe su usvojeni Finansijski izveštaj za period 1.1. 2023 do 31.12.2023. kao i Izveštaj nezavisnog revizora za 2023. godinu.

Članovi IO FSS upoznati su i sa potpisanim sponzorskim ugovorima FSS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *