KK Crvena Zvezda objavljuje saopštenje o ABA ligi, statistici, Partizanu i Megi

0

Poruka sa Malog Kalemegdana pred polufinale ABA lige bavi se analizom suđenja tokom ligaškog dela takmičenja “jadranske” lige. Crvena zvezda je proučila statističke podatke o faulovima među srpskim timovima, slobodnim bacanjima i brojem ličnih grešaka. Klub je najavio da će njihovi sudijski eksperti nastaviti sa analizama.

Crvena zvezda je analizirala suđenje u ligaškom delu takmičenja i pobrojala koliko je svim ekipama dosuđeno slobodnih bacanja, a koliko protivnicima. U proseku, Crvena zvezda izvodi 19,23 slobodna bacanja, dok protivnici šutnu 18,85 penala. Mega u proseku izvodi 23,42 slobodna bacanja, dok protivnici šutnu 20,81 penala.

Partizan u proseku šutira 22,34 penala, dok protivnici izvode 20,54. U pogledu ličnih grešaka, Crvena zvezda je u proseku pravila 21,5 grešku po meču, dok su protivnicima dosuđene 21 lične greške. Partizan pravi isti broj grešaka kao Crvena zvezda (21,5), ali protivnicima je dosuđeno više – 24,6 ličnih grešaka.

Mega pravi 22,7 ličnih grešaka, dok protivnici prave 22,1. Klub najavljuje nastavak analize u skladu sa pravilima FIBA i Evrolige. Sezona ligaškog dela je završena, a sada počinje plej-of.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *