Ko će biti novi menadžer Liverpula nakon Jurgena Klopa?

0

Lista kandidata za trenera Liverpula se proširuje, na njoj se našlo i ime Žozea Murinja, ali je Arno Slot navodno sada prva opcija. Ko će ga zameniti?

Navodno je on i dalje jedan od kandidata, mada nije pri vrhu te liste i male su šanse da će doći na “Enfild”. Posebno pošto je viđen na pregovorima sa Vest Hemom koji je navodno odbio jer mu se nisu dopali uslovi koje je dobio.

U pitanju je holandski stručnjak koji je napravio pravi “bum” sa Fejenordom, nalazi se na drugom mestu iza PSV-a koji će izvesno postati novi šampion. Kao drugoplasirani odveo je tim u grupnu fazu Lige šampion.

Obožava presing, što se vidi i po statističkim parametrima pošto je od jula 2021. godine kada je Slot preuzeo klub sve krenulo bolje. Primera radi najviše osvojenih poseda u završnoj trećini u tom periodu ima baš Fejenord (722), Liverpul je iza (706), dok su oba tima u periodu od te tri godine osvojila isti broj bodova kada bi gubili (po 62).

Slot je sa Fejenordom osvojio titulu prošle godine, a ove sezone podigao je trofej u Kupu. Trenersku karijeru počeo je u Kamburu kao privremeni trener, pa je onda vodio AZ Alkmar i sada je u Fejenordu.

Što se igračke karijere tiče bio je samo u Holandiji i nosio je dresove Cvolea, Brede i Sparte. Liverpul je vratio Majkla Edvardsa u klub, čoveka koji je poznat kao vrhunski analitičar.

Prilikom donošenja bitnih odluka koristi baš analitiku, pravi razna poređenja, pa tako i ne čudi što je Slot odjednom “isplivao” na vrh liste kandidata. Nije jedini kandidat, pošto su tu navodno još i spomenuti Amorim, kao i Roberto de Zerbi.

Prva želja bio je Ćabi Alonso koji sa Leverkuzenom pravi čuda, ali je on odlučio da ostane u nemačkom klubu bar još godinu dana. Interesantno je da su kladionice već objavile kvote za narednog trenera Liverpula, prvi je Slot, drugi De Zerbi, a na trećem mestu je ni manje ni više nego Žoze Murinjo.

Legendarni stručnjak vodio je i Mančester junajted i Čelsi, tako da bi sigurno bilo veoma zanimljivo na “Enfildu” u tom slučaju. Zanimljivo je i da je u sezoni 21/22 Portugalac sa Romom u finalu Lige Evrope pobedio baš Slota i Fejenord.

Na toj listi po kvotama iza su još Tomas Tuhel, Tomas Frank i Andoni Iraola.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *