Ruben Amorim je novi trener Liverpula umesto Klopa

0

Ruben Amorim će biti novi trener Liverpula umesto Jirgena Klopa. Za to vreme, Klop je uspeo da klub postavi na “zdrave temelje” i da mu donese toliko čekani trofej Premijer lige (2020. godine su bili šampioni), ali uz to je igrao i tri finala Lige šampiona (pehar je doneo 2019/20), kao i još dva trofeja u Liga kupu, jedan u FA Kupu, UEFA Superkup, FIFA Svetsko klupsko prvenstvo… Dakle, njegova zaostavština je ogromna, teško da može i da se izmeri samo trofejima, pa je već jasno da će gazde Liverpula imati težak zadatak da ga zamene. Sada je u prvi plan “izbilo” novo ime!

Prema informacijama Skaj Sporta, novi trener Liverpula biće mladi portugalski strateg Ruben Amorim. Ono što je prepreka bila je njegova klauzula u ugovoru sa Sportingom, pošto je za njegovu slobodu neophodno platiti 20 miliona evra. Navodno, Liverpul i Sporting će se naći na 10.

Za talentovanog Amorima, koji je sa Sportingom uspeo da “skine prokletstvo” i osvoji titulu 2021. godine i na putu je da to ponovi i ove sezone, vladalo je veliko interesovanje. Najviše su se raspitivali Bajern i Čelsi, pa je cini se zbog toga i Liverpul odlučio da požuri i dogovori sve sa Portugalcem. Amorim je inače vodio Sporting na preko 200 utakmica, dok je pre toga kratko bio i trener Brage.

Gaji ofanzivan stil fudbala i moderna shvatanja. Tokom igračkih dana, najviše smo ga zapamtili kao fudbalera Benfike. BONUS VIDEO: (MONDO – M.V.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *