Nebojša Čović: Tražili smo od Bodiroge dva kluba u Evroligi

0

Nebojša Čović je nedavno razgovarao o “A” licenci Evrolige, o kojoj sanjaju Crvena zvezda i Partizan. U intervjuu za “Sport Klub”, Čović je izjavio da je u razgovoru sa Bodirogom i direktorom Evrolige izneo zahtev da Srbija ima dva predstavnika u Evroligi. On je istakao da je neizvesno kako će se situacija dalje razvijati, s obzirom na otvorena pitanja u vezi sa ugovorima i A licencama.

Takođe, naglasio je da se Zvezda zalaže da zajedno sa Partizanom igra u Evroligi, ističući važnost obe ekipe za srpski sport, ne samo za košarku već i za sport uopšte. Čović je takođe primetio da košarka nije komercijalni sport kao fudbal, i da je državna podrška Crvenoj zvezdi i Partizanu sasvim dovoljna. On je naveo da je na čelnicima Evrolige da košarku pretvore u komercijalni sport, ističući otvorena pitanja u vezi sa finansijama, A licencama i pristupom prema klubovima.

Na kraju, Čović je zaključio da Zvezda i Partizan daju značajan doprinos imidžu takmičenja, kao dva najgledanija kluba, ali da postoji neravnoteža u tretmanu klubova od strane Evrolige, s obzirom na različite kazne i procese koji se vode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *