Aco Petrović podržava Žarka Paspalja

0

Aco Petrović poslao je poruku podrške Žarku Paspalju koji je trebalo da se nađe u Grčkoj na dodeli nagrada, ali umesto toga završio na operacionom stolu. Prve informacije nakon operacije govore da je stanje stabilno, a povodom toga reagovao je i Aco Petrović. Njih dvojica su nedavno započeli projekt podkasta ABA lige u kojem razgovaraju o košarkaškim temama kako u regionu, tako i šire.

Paspalju je urađena ablacija srca, što nije prvi put da ima ozbiljne zdravstvene probleme. Najkritičnije je bilo 2005. godine kada je u razmaku od četiri meseca doživeo dva srčana udara dok se bavio rekreativnim sportom. “Ako je išta dobro u svemu tome, jeste što sam infarkt dobio rano, kada je organizam bio jak i sposoban da se izbori”, ispričao je Paspalj u jednom od intervjua.

Paspalj je karijeru počeo u Budućnosti, a zatim je igrao za Partizan i bio je jedan od prvih Evropljana u NBA kada je 1989. godine potpisao za San Antonio. Vratio se godinu dana u Partizan, a onda je nastupao za Olimpijakos, Panatinaikos, Paonionios i Aris u Grčkoj. Karijeru je završio u Virtusu, a sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je sedam medalja na velikim takmičenjima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *