Janis Sferopulos vodi ekipu ABA lige na prvo mesto

0

Janis Sferopulos govorio je o ABA ligi i prvoj poziciji posle 24 kola. Sa skorom 10-14, istakao je da bi šanse bile još veće da nije bilo kikseva protiv najlošijih timova Albe i Asvela. Istakao je da će ekipa morati da se bori do samog kraja i da uđe u seriju pobeda kako bi zadržala šanse. Nasuprot tome, u ABA ligi je na prvom mestu sa skorom 16-2 i nadomak je “overe” prvog mesta koje donosi prednost domaćeg terena u regionalnom šampionatu.

Kada je reč o elitnom takmičenju, istakao je da postoji dosta oscilacija, ali da je cilj imati konstantnost u igrama. Naglasio je da je mentalitet tima da budu spremni da igraju na najvišem nivou svakog meča, i da će protivnici ponekad igrati bolje. Takođe, naglasio je važnost stabilnosti u igrama tima, posebno usled povreda i putovanja.

Upitan o “prvoj ubedljivoj pobedi ostvarenoj bez stresa”, Janis je istakao da to nije bila jedina takva pobeda, napominjući da su ubedljivo pobedili i Fener. Istakao je važnost konstantnosti i spremnosti da igraju na najvišem nivou svakog meča.

Takođe, istakao je važnost svih igrača u timu, naglašavajući da su im potrebni svi igrači da bi tim bio uspešan.

Ovo je bila prva utakmica u duploj nedelji Evrolige, ali je derbi sa Partizanom bio kao evroligaški, iako je ABA liga. Istakao je da su neki igrači odigrali veoma dobro u derbiju, posebno ističući doprinos Tobija. Naglasio je važnost spremnosti svih igrača kako bi tim bio uspešan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *