Košarkašice Srbije iznose izjave Anderson i Dugalić na Olimpijskim igrama

0

Srpske košarkašice su uspešno izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu. Na kvalifikacionom turniru u Brazilu, nakon dramatičnih mečeva, uspele su da obezbede svoje mesto na igrama. Iako su izgubile od Nemica, pobedile su domaćina turnira, a potom su poražene od Australije. Njihov plasman zavisio je od ishoda meča između Nemica i Brazilki, ali su na kraju ipak uspele da se kvalifikuju.

Ivon Anderson je bila ključna igračica u timu Marine Maljković, postigavši 30 poena u jedinoj pobedi Srpkinja. Olimpijske igre predstavljaju veliku čast i važnost za sve igračice, a plasman na ove igre bio je u njihovom fokusu još od Igara u Tokiju. Ovo će biti treći uzastopni nastup košarkašica na Olimpijskim igrama, a Ivon Anderson izražava svoju sreću zbog kvalifikacije, ističući da je rezultat poslednje utakmice bio nebitan u poređenju sa ostvarenim plasmanom. Olimpijske igre će se održati od 27. jula do 11. avgusta, a košarkaški turnir će se održati u Lileu i na završnom stadionu “Bercy” u Parizu.

Pored Srbije, na turniru će učestvovati i Amerika, Francuska, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Kanada i Španija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *