Crvena zvezda postavila novi rekord za transfer u srpskom fudbalu

0

Crvena zvezda kupuje mladog napadača za oko dva miliona evra, to je najveći transfer između srpskih klubova u istoriji. Granica je sada značajno pomerena, posebno kada se ima u vidu da Zvezda nikada ranije nije bila ni blizu ovako velikog transfera sa nekim drugim srpskim klubom.

Zapravo, od 2006. Zvezda ga je kupila kada je imao 19 godina i bio jedan od najtalentovanijih fudbalera u zemlji, a do sada je odigrao 56 mečeva, uz devet golova, tri asistencije i dva trofeja. Za talentovanog fudbalera Vojvodine i mladog reprezentativca dugo se interesovala Bolonja, a beogradski klub želeo je da ga otme.

U Vojvodini nisu imali ništa protiv prodaje, ali ne za simboličnu cenu. Tražili su i dobili čak 800.000 evra za momka koji u prvih šest meseci nije ostavio dubok trag u klubu. Proveo je na terenu 169 minuta, od čega su 12 bili na meču Lige šampiona protiv Mančester sitija, u poslednjem kolu grupne faze. Kod Baraka Bahara nije dobio pravu priliku, pa se čini da nije ni mogao da opravda uloženi novac.

Što se tiče ostalih Zvezdinih transfera, Uroš Sremčević je i tu među najvećima. sledi Osman Bukari za kojeg je svojevremeno plaćeno tri miliona evra, a još nekoliko fudbalera “probijalo” je granicu od dva miliona. Sa druge strane, Partizan nikada nije kupio igrača za više od dva miliona evra – za koliko je stigao Umar Sadik – a pretpostavlja se da će Zvezda toliko platiti Sremčevića. (MONDO/D. N.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *