Novak Đoković nije uspio napraviti brejk šansu protiv Janika Sinera, što je prvi put u njegovoj karijeri

0

Novak Đoković nije uspeo da napravi ni brejk šansu protiv Janika Sinera. O čemu se radi? Jeste da je Siner sjajno servirao, ali Novakov “ritern” uopšte nije radio i zato se nervirao, pošto kao da je zakazala priprema meča u kojoj nisu našli rešenje za Italijana.

Jedini put na grend slemu kada se to dogodilo, bilo je na Vimbldonu 2017. godine protiv Tomaša Berdiha, s tim da je taj meč Đoković predao već na početku drugog seta zbog povrede, tako da se i ne vodi u zvaničnu statistiku.

“Taj statistički podatak sve govori. Servirao je odlično, precizno i prvi udarac posle servisa bio mu je dobar. Previše negativnih stvari sam pokazao na terenu, od riterna, kretanja, forhenda, bekhenda. Sve je bilo ispod nivoa, dok je Janik dominirao u svojim servis gemovima. Kada protivnik nema nijednu brejk šansu, onda si i ti slobodniji na servisima, igrao je bez greške”, rekao je Nole na konferenciji za medije kada su mu pročitali statistički podatak koji “boli”.

Koliko je Đoković bio loš, govori i to da je na grend slemovima imao samo dva lošija “ulaska” u meč, kada je 2020. godine u finalu protiv Nadala osvojio samo dva gema u prva dva seta, odnosno kada je kao 18-godišnjak igrao protiv Marata Safina na Australijan openu.

BONUS VIDEO: (MONDO – M.V.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *