Karlos Alkaraz nije postigao uspeh od pobede nad Novakom Đokovićem na Vimbldonu

0

Od kada je Karlos Alkaraz pobedio Novaka Đokovića u finalu Vimbldona i “počeo novu eru”, nije osvojio više ništa. Za razliku od Đokovića koji je osvojio sve.

“Četvrtfinale Grend slem turnira nije ono što sam očekivao, ali, nije ovo loš rezultat. Drago mi je da sam uspeo da se vratim u trećem setu, međutim bilo je baš nezgodno na startu četvrtog. Nisam održao isti nivo igre. Imao sam šanse, našao sam način da riterniram servis, ali to nije bilo dovoljno. Nekad sam imao još više uspona i padova nego što imam danas, u budućnosti želim to da popravim”. Verovali ili ne, ali od tog 16. jula 2023. Za nekoga ko je “počeo” novu eru, to je prilično tragičan podatak.

Ni nova sezona nije idealno počela, pošto je nakon pobeda nad Gaskeom, Sonegom, Jungčengom i Kecmanovićem, zakazao na prvom ozbiljnom izazovu – protiv Zvereva koji sada polako ima i psihološku prednost na njim i vodi 5:3 u međusobnim duelima. Utisak je da je “kampanja” Alkarazovog PR tima i njegovih sponzora pomalo i počela da iritira njegove protivnike, posebno onu generaciju tenisera koja je između njega i Đokovića.

Do 12. grend slema u Melburnu, ujedno 25. BONUS VIDEO: (MONDO – M.V.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *