Sastav američke košarkaške reprezentacije za Olimpijske igre u Parizu 2024.

0

Na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine očekuje se da će Amerikanci biti ubedljivi favoriti za osvajanje zlatne medalje u košarci. Iako će mnogi vrhunski košarkaši biti isključeni čak i sa početnog spiska za pripreme reprezentacije, samo pogled na listu imena uključenih igrača će impresionirati prosečnog ljubitelja ovog sporta. Zamislite tim koji će istovremeno igrati Stiven Kari, Kavaj Lenard, Džimi Batler, Lebron Džejms i Entoni Dejvis – to bi bila neprikosnovena sila! A to nije sve, jer na širem spisku imamo i odlične zamene kao što su Kajri Irving, Kris Pol, Džejms Harden, Džejson Tejtum, Kevin Durant, Džoel Embid itd. Sastav SAD za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine uključuje igrače poput Bam Adebaja, Džareta Alena, Paola Bankera, Dezmonda Bejna, Skotija Barnsa, Devina Bukera i Majkla Bridžsa.

Podsetimo da su američki košarkaši već osvojili zlata na prethodnim Olimpijskim igrama. Postali su šampioni u Tokiju 2021. godine, kao i u Riju de Žaneiru 2016. godine kada su pobedili Srbiju u finalu. Pre toga, osvajali su zlata i u Londonu 2012. godine i Pekingu 2008. godine. Dominaciju su prekinuli samo Argentinci koji su osvojili zlato na Olimpijskim igrama u Atini 2004. godine.

Uzbuđenje je sve veće što se bližimo Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, a ljubitelje košarke očekuje pravi spektakl kada se Amerikanci budu borili za još jedno zlato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *