Đoković se vakciniše pred izazov na Australijan openu

0

Gledalac pokušao je da izbaci Novaka Đokovića iz ritma tokom meča. Iako se Novak pripremao za servis i imao je meč-loptu, morao je da zastane, odloži poen i ponovo se fokusira. Okrenuo se ka tribini sa navijačima, ali nije dalje reagovao.

Novak Đoković nije vakcinisan i često je isticao da nije antivakser. Pre dve godine, zbog odluke da se ne vakciniše, prošao je kroz teško iskustvo u Australiji. Bio je lišen slobode, smešten u čuveni hotel, teren Australijan opena bio je nadgledan helikopterom dok je on igrao, a na kraju je bio deportovan. Ova odluka je negativno uticala na njegovu karijeru tokom prethodnih godina.

Prošle jeseni, nakon što je dobio dozvolu za ulazak, Novak je igrao na Australijan openu i osvojio ga. Iako je i dalje oprezan po pitanju vakcinacije, izjavio je da razmatra mogućnost vakcinacije kako bi se pronašlo rešenje za korona virus.

Ovog januara u Melburnu, Novak se suočava sa određenim zdravstvenim problemima, ali to ga nije sprečilo da ostvari plan u prva tri kola i pobedi sve tri protivnike. Pobedio je Hrvata Dina Prižmića u uvodnoj rundi, Alekseja Popirina u drugoj rundi, i ostvario najdominantniju pobedu u trećoj rundi, u tri seta.

Tokom meča, jedan gledalac dobacio je nešto Novaku, a ceo stadion je to čuo. Novak se odmah okrenuo i dao odgovor na tu provokaciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *