Nikola Jokić i Denver mogu biti prvi na Zapadu NBA prema jednom scenariju

0

Srpski košarkaš Nikola Jokić predvodiće ekipu Denver Nagetsa protiv Memfis Grizlisa i čekati dva rezultata svojih rivala kako bi obezbedili prvo mesto u plej-ofu. Aktuelni šampioni NBA lige više nemaju kontrolu nad prvim nosiocem u plej-ofu pred poslednje ligaško kolo. Jedini scenario koji bi Jokiću i ekipi obezbedio prednost domaćeg terena kroz doigravanje jeste da Denver pobedi u poslednjem meču, dok bi istovremeno Oklahoma i Minesota upisale poraze.

Ipak, ovakav scenario deluje malo verovatno, s obzirom na dobru formu oba rivala u poslednje vreme. Sve utakmice poslednjeg kola ligaškog dela sezone igraće se u istom terminu, prilagođenom evropskoj publici. Denver će igrati protiv Memfisa, dok će Oklahoma igrati protiv Dalasa, a Minesota protiv Finiksa.

Navijači Denvera nadaće se porazima konkurenata, ali je malo verovatno da će se oba rivala poklopiti i omogućiti Denveru prvo mesto. Neki smatraju da su aktuelni šampioni NBA lige propustili povoljnu priliku na meču protiv San Antonija, kada su imali ogromnu prednost od 23 poena u trećoj četvrtini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *