KK Partizan: Ko dolazi i ostaje kod Željka Obradovića

0

Ko će da ostane u Partizanu, kome ističu ugovori, ko bi sve mogao da dođe sada kada je Željko Obradović produžio ugovor. Zoran Savić, sportski direktor tima, već je krenuo da traži pojačanja i prvo na tom spisku trebalo bi da bude Vanja Marinković. Šta će sve da se dogodi i ko će da ode, a ko da ostane?

Odgovor na to pitanje nećemo saznati tako brzo, prvenstveno zbog činjenice da je u toku završnica ABA lige i da se čeka početak Superlige. Dok se ne završe ta dva takmičenja izvesno je da niko iz redova crno-belih neće previše da priča o sastavu za narednu sezonu. Međutim, neke stvari se već znaju.

Pod tim misli se na igrače kojima ističe ugovor, među njima je Mateuš Ponitka koji ima ugovor na 1+1 sezonu i klub je taj koji će doneti konačnu odluku oko toga da li će saradnja da se produži na narednu sezonu ili ne. Željko Obradović je potpisao, a ko će da igra? Dobio je nešto veću minutažu i ostavio je dobar utisak.

Prvenstveno u defanzivi. Ukoliko tako nastavi Partizan bi mogao da aktivira “+1” opciju u ugovoru i da ga zadrži. Verovatno će dosta da zavisi od partija u preostalim mečevima.

Njegov talenat i potencijal su vidljivi i golim okom, može dosta toga da uradi, prvenstveno u napadu, ali ima trenutke kada “nestaje”. Tačnije, kada izgubi koncentraciju i napravi neke neobjašnjive greške. Hoće li pokušati da se vrati u NBA ili ne, to je glavno pitanje…

PJ Dozier svetli na terenu protiv Žalgirisa sa 23 poena, 8/10 2FG, 2/2 3FG, 4 asistencije i 2 ukradene lopte.

Napadački arsenal mu je neverovatan. Može da pogodi za dva, za tri, odličan je oko obruča, dobar je i u skoku. Pokazao je u prethodnih par meseci šta sve može.

Posebno u periodu kada Zek Ledej nije igrao zbog smrti oca. Ono što mu je najveća mana svakako je igra u odbrani. Brzina mu nije jača strana, ima sporije reakcije i to su protivnički igrači znali da iskoriste.

Igrao je sa dosta oscilacija u stilu toplo-hladno. Najstariji je u timu Partizana i male su šanse da će ostati, pošto u julu puni 34 godine. Mada, male su šanse bile i prošle godine…

Kada se povredio Doužer, dobio je veću šansu i to je iskoristio na pravi način.

Pogađao je trojke, igrao veoma dobro u odbrani i ostavio dosta dobar utisak. Ne bi bilo čudo da dobije produžetak saradnje. Tokom sezone je čas bio na parketu, čas na klupi u civilu i teško je proceniti kakav je plan Obradovića i stručnog štaba sa njim.

U finalnoj seriji ABA lige protiv Crvene zvezde je prošle godine imao veoma bitnu ulogu, pogodio je neke veoma važne šuteve. Ostaje da se vidi da li će tako nešto uspeti i u završnici ove sezone. Krasila ga je uvek dobra odbrana, sada je poboljšao igru u napadu i realno je očekivati da će sa njim da bude produžen ugovor.

Imao je neke veoma dobre partije, neke slabije i jasno je da mu nedostaje kontinuitet. Jedan je od mlađih u timu, potencijal nije sporan i nešto slično bi moglo da se očekuje kao sa Trifunovićem. Povremeni je srpski reprezentativac i ne bi bilo iznenađujuće da dobije produžetak saradnje.

Da li će Partizan biti član elitnog takmičenja i naredne sezone? Zbog svega toga se u klubu nadaju da će dobiti licencu. “Ta ‘A’ licenca je pitanje biznisa, ne košarke, jer donosi stalno vlasništvo i suvlasništvo, dok se ‘B’ licenca daje na tri godine, nemate vlasništvo, već garanciju da ćete u dužem periodu igrati.

Ne verujem u prvo, jer je to bazirano na realnosti. (MONDO – N.S.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *