Entoni Edvards kao Majkl Džordan i Kobi Brajant

0

Nakon što je snažni bek rođen 2022. godine predvodio ekipu u dominantnom nastupu protiv Finiksa u plej-ofu (4-0), Amerikanci su svesni da se pred njihovim očima rađa novi košarkaški velikan. “Hoću da kažem da je on superstar, zvanično. Stigao je. Bio je Majkl Džordan, bio je Kobi Brajant i sada je tu Entoni Edvards.

Tako stoje stvari”, kazao je Stiven Ej o prvom “piku” sa NBA drafta 2020. godine. “Dame i gospodo, superstar je zvanično stigao u NBA. Videli smo talenat, videli smo Vinsa Kartera sa najluđim zakucavanjima u toku utakmice koje sam ikad video. Videli smo spektakularne nastupe, ali kada vidite njegovu odlučnost da igra, da se spusti u odbranu, da primeni sve što može, da preuzme odgovornost, u napadu ili u odbrani… Kada pogledate kako hoće da bude glavni igrač i uz to poštovanje koje ima i oseća… Onda vidite ko je Entoni Edvards”.

Košarkaš rođen u Atlanti u avgustu 2001. godine biće tokom leta i na Olimpijskim igrama u Parizu i ljubitelji košarke moći će da ga vide u direktnim duelima protiv Srbije. Pre toga, njegov fokus je potpuno usmeren ka plej-ofu, u kojem u 2. kolu njegova Minesota očekuje pobednika serije Denvera i Lejkersa (3-1). “Zato govorim o njemu u kontekstu Majkla Džordana i Kobija. Svanula je nova zora.

Ovo je upravo to”, kazao je Smit. Edvards je u ponedeljak, u četvrtoj i poslednjoj pobedi protiv Finiksa ubacio čak 40 poena, uz sedam ubačenih trojki iz 13 pokušaja, nakon što je u meči pre toga ubacio 36. U čitavoj seriji je samo u drugoj utakmici dao manje od 33 i u tri meča hvatao je po devet skokova, imao prosek od šest asistencija kroz čitavu seriju… (MONDO – M.Š)

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *