Otac Novaka Đokovića primljen je u Urgentni centar u Beogradu. Prema prvim informacijama, nije u pitanju ništa ozbiljno i sve se dogodilo posle pada.

Koliki oporavak ga čeka i kakav je period rehabilitacije, biće poznato u narednom periodu. Povredio je rame prilikom pada.

Pao je sa stolice i polomio nadlaktičnu kost. Srđan Đoković je rođen 25. aprila 1961. godine i imao je ogroman uticaj na karijeru najboljeg tenisera svih vremena.

Zahvaljujući njegovoj veri u Novaka i borbi tokom samih početaka, kada je pozajmljivao novac od zelenaša i upadao u dugove, sve kako bi mu dao šansu da ispuni svoj san, sve se to i te kako isplatilo. Jednom prilikom je ispričao i kako je imao ogromne zdravstvene probleme i da su mu se lekari borili za život.

Doktori su mu mesec dana davali jedan posto šanse da će preživeti. Nije bilo šanse da se i njima posveti bar delić one pažnje, vremena i para, zato što je to sve pod znacima navoda, pojeo Novak.

Đole je bio veći talenat od Novaka kada je bio mali, a Marko radan, vredan, snažan i imao je šansu da bude ozbiljan profesionalni igrač. To je za mene bio težak udarac i dan danas je.

Ipak, tako se dogodilo, nismo imali mogućnosti da ni delić onoga što je dato Novaku, posvetimo njima dvojici. Žao mi je zbog toga i patili su, ali nijedne sekunde oni to meni nisu zamerili jer su zaista sjajni momci.

Mnogo je teško, kada to doživiš u svojoj zemlji. Kada to Novak doživljava, šta mi ostali da očekujemo.

Ipak, mi smo odlučili da ostanemo da živimo ovde sa našim narodom”, istakao je Srđan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *