Goran Ivanišević govori o prekidu saradnje s Novakom Đokovićem u MONDO intervjuu

0

Goran Ivanišević je u razgovoru za MONDO pričao o prekidu saradnje sa Novakom Đokovićem, lekovima za smirenje, vikanju, Nenadu Zimonjiću…

Nažalost, ali je tako. U raznim sferama života to se događa, razlozi za to su razni, nekad su vidljivi, nekada ne, ponekad se samo desi da taj “balon” pukne. Zajedno su osvojili 12 grend slem trofeja i onda je krajem marta stigla informacija o prekidu.

Da stvari ne idu kako treba moglo je da se nasluti već neko vreme, još od završnog Mastersa u Torinu prošle godine. Nastavilo se u Australiji i završilo posle Indijan Velsa. Upravo je čuveni Hrvat prihvatio da razgovara za MONDO.

Nije trajalo dugo, ali dovoljno da kaže najvažnije stvari. Krenulo je sve od jedne šale i podsećanja na konferenciju od prošle godine kada je rekao da je “za 2024. godinu spremio lekove za smirenje, jer se pored grend slemova igra i Olimpijada”. Sada mu je malo lakše.

To je tako, Novak je takva osoba. Nije to samo sa mnom, već i sa Bekerom, Vajdom. To su emocije, nikada mi to nije smetalo.

Vidim po medijima koliko se piše što je vikao na mene. Na meču se pola toga ne čuje, ne razume, veliki su tereni. Nije bilo toliko vikanja, reakcija, ni iz lože ni sa Novakove strane.

Od samog početka i Junajted kupa. Uvek kad igra za Srbiju daje sve od sebe, onda je dva dobra meča imao, pa povreda protiv de Minora. Bilo je toplo-hladno, ušao je u polufinale slema.

Tamo kao da nije bilo prisutan, ni telom ni glavom. “Bio je to lep i ugodan razgovor, na jednom prelepom mestu. Drago mi je što sam bio tamo, što smo seli, popričali.

To je ipak… Tih pet godina, to mi je prelep deo života”. On ima svoj put, zna, ima sve u glavi. Ne bi bio ovo što jeste i ne bi uradio sve to što je uspeo.

Da li privremeno ili stalno, ostaje da se vidi. Nedavno se Goran video sa bivšim srpskim igračem u Zagrebu. Bio je sa nama pre dve godine na Vimbldonu dve nedelje.

Zna. Važan je taj mentalitet koji odlično poznaje. “Zna Zimonjić sve, nije ništa novo.

To je tako. Kako najbolji igrač u istoriji tenisa upadne u takve ‘rupe’, viče i slično. Uglavnom ispada super.

Svi smo se na to navikli. Igrao je na Australijan openu, Indijan Velsu i Monte Karlu. Goran nije zabrinut, uveren je da će sve doći na svoje i to vrlo brzo.

Tenis nije kao boks, gde imaš meč za tri meseca, pa se za to spremaš. Doduše uspevao je on u tome već.” Dao je potom i slikovit primer.

“Ni prošle godine nije bilo savršeno. Bilo je ‘ajme majko’ i u Monte Karlu, Banjaluci i Rimu. Došli smo zatim u Pariz.

Videlo mu se to u očima, taj ‘klik’. (MONDO – N. S.) BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *