Dragan Stojković Piksi u Italiji sa Vlahovićem i Kostićem

0

Selektor Stojković bio je u Italiji i obavio razgovore sa Kostićem i Vlahovićem uoči Evropskog prvenstva. Selektor fudbalske reprezentacije Srbije došao je da vidi reprezentativce na delu. Piksi je iskoristio priliku da se vidi sa njima, a o svemu tome pričao je i za čuveni sportski list “Gazeta delo sport”.

“Čuo sam se sa Dušanom pred meč protiv Kaljarija. Dan kasnije dao je fenomenalan gol iz slobodnog udarca. Prošle godine sam bio na gradskom derbiju Torina, Juventus je dobio sa 1:0, takođe je on dao gol”, počeo je Piksi posle konstatacije novinara da “donosi sreću Vlahoviću”.

Ovog puta mu nije doneo sreću, pošto golova nije bilo, ali je jasno da je za njega i “orlove” najvažnije da svi budu zdravi i spremni za Evropsko prvenstvo. Srećom, mnogi od njih su u Italiji, u zemlji u kojoj sam se uvek lepo osećao.” Prokomentarisao je učinak Vlahovića u 2024.

Radi puno za ekipu, deluje srećno, čak i u situacijama kada ne iskoristi šansu. To je veoma važno na psihološkom planu.” Upitan je i da objasni šta je Dušanova tajna.

Prošle godine mučile su ga povrede, naročito tokom Mundijala. Poveo sam ga u Katar, jer je zaslužio, ali to nije bio onaj pravi Vlahović. Sada je u formi, zdrav je i u nogama i u glavi i ovo nije čak ni 90 odsto njegovog realnog potencijala, ima mnogo prostora za napredak i očekujem da ovo bude njegovo Evropsko prvenstvo.

Ima sve preduslove da postane broj jedan na svetu, pre svega pobednički mentalitet i glad za uspehom. Izgubio je koji kilogram u Milanu i to mu je pomoglo da se vrati na stari nivo. Siguran sam da bi igrač njegovih kvaliteta dobro došao bilo kom velikom evropskom klubu.

Što se Pavlovića tiče, reč je o mladom igraču sa lepom perspektivom. Malo je u Evropi vrhunskih levonogih defanzivaca”, zaključio je Piksi. (MONDO – N.S.)

BONUS VIDEO:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *