Goran Ivanišević i Luna Vujović predstavili UNIQA osiguranje

0

Legendarni teniser i trener Goran Ivanišević i srpska talentovana teniserka Luna Vujović predstavili su sjajan novi projekat. Ulaganje u mlade talente, u lepšu i bolju budućnost, u samoj je srži poslovanja fondacije osnovane s ciljem pružanja podrške mladim ljudima koji se svojim sposobnostima i talentima ističu u sportu, kulturi i održivosti.

UNIQA SEE Future fondacija delovaće na području jugoistočne Evrope: u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Rumuniji i Crnoj Gori. Velikim događajem za javnost predstavljena je i prva mlada sportska nada koju će fondacija podržati – Luna Vujović, pobednica Evropskog juniorskog prvenstva i pobednica Vimbldona za juniore do 14 godina.

Luna je posvećena sportistkinja koja tenis igra od svoje šeste godine koja ne krije koliko joj je važna podrška. Osigurati mladima bolje uslove kako bi maksimalno razvili potencijale i ostvarili svoje ciljeve, misao je vodilja nove fondacije.

Cilj fondacije je podsticanje lokalnih zajednica i jačanje uključenosti kroz razne programe podrške u skladu sa sloganom “Živimo bolje zajedno” čime se podstiče solidarnost i saradnja za ostvarenje zajedničkih ciljeva. Ideja Fondacije proizašla je iz misije UNIQA osiguranja koja se zasniva na poboljšanju života klijenata i njihovih porodica inovativnim ponudama i uslugama, ali i podržavanjem odgovornog razvoja zajednice.

UNIQA SEE Future fondacija bit će katalizator pozitivnih društvenih promena jer je korporativna filantropija jedan od ključnih pokretača društvenog razvoja. Prvi sportski talenat koji će Fondacija podržati je teniserka Luna Vujović, juniorska pobednica Vimbldona.

Reč je o jednoj od najvećih mladih nada srpskog tenisa. Podrška Fondacije kulturi započeće partnerstvom sa Sarajevo Film Festivalom koji UNIQA sponzoriše drugu godinu zaredom, ali i drugim projektima za podršku mladim umetnicima.

Fondacija UNIQA SEE Future, između ostalog, promoviše i filantropiju, zdrave stilove života, podržava inicijative usmerene na zaštitu životne sredine i pitanja održivosti, društveno odgovorno poslovanje, umetnost (film, muzika, fotografija, slikarstvo), savremena zanimanja i trendove u digitalnom svetu i brojne druge oblasti koje direktno služe kao podrška lokalnim zajednicama. UNIQA SEE Future fondacija će se fokusirati na pružanje podrške mladim talentima jer su oni nosioci promena i imaju potencijal da transformišu lokalne zajednice.

Kroz programe stipendiranja i mentorstva, fondacija će pružiti mladima resurse i prilike da usavrše svoje talente i ostvare svoj puni potencijal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *