Bayer Leverkusen izvukao se u poslednjem trenutku protiv Stuttgarta

0

Bajer Leverkuzen je postigao gol u poslednjoj minuti meča, izjednačavši rezultat protiv Štutgarta na 2:2. Gosti su imali prednost od 2:0 do 61. minute, kada je domaći tim smanjio zaostatak golom Amina Adlija. U nadoknadi vremena Bajer je postigao gol odluke, izazivajući eksploziju na stadionu prvaka.

Bajer je trenutno neporažen u šest mečeva do kraja sezone, pokazujući izvanrednu igru koja će teško biti ponovljena. Ekipa Ćavija Alonsa ima pred sobom mečeve u Bundes ligi protiv Ajntrahta, Bohuma i Augsburga, kao i finale Kupa Nemačke protiv Kajzerslauterna 25. maja na Olimpijskom stadionu u Berlinu. Takođe, očekuju ih i dvomeč Lige Evrope protiv Rome 2. i 9. maja.

Ako uspeju da izbegnu poraz i protiv Rome, ekipa će odigrati sedmu utakmicu u završnici sezone. Bajer je ove sezone ostvario nekoliko preokreta u nadoknadi vremena, postigavši dvocifren broj golova koji su odlučili utakmice protiv Bajerna, Karabaga, Augsburga, Lajpciga, Štutgarta, Hofenhajma, Dortmunda i ponovo protiv Štutgarta. Njihov trenutni niz bez poraza traje čak 46 utakmica, što je izvanredan podvig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *