Andrej Stojaković će ubuduće nastupati na Univerzitetu Kalifornija u Kaliforniji, državi u kojoj je odrastao. Na kraju je odabrao ovaj univerzitet, iako su ga pratili i drugi poznati koledži poput Kentakija, Mičigena, i Severne Karoline.

Glavni razlog njegovog izbora verovatno leži u trenerskom imenu na klupi Univerziteta Kalifornija – Marku Madsenu, nekadašnjem NBA košarkašu. Madsen je osvojio dve šampionske titule sa Lejkersima i to je verovatno uticalo na Andrejevu odluku.

Madsen je igrao protiv Peđe Stojakovića, Andrejevog oca, koji je igrao za Sakramento. Andrej je istakao da mu se dopala transparentnost trenera Madsena i njegovog štaba, kao i razgovori o planu njegovog razvoja.

U razgovorima sa Stojakovićem, Madsen je podelio priče i iskustvo sa Andrejevim ocem, što je doprinelo Andrejevoj odluci da nastupa za Univerzitet Kalifornija. U svojoj prvoj sezoni na Stenfordu, Stojaković je odigrao 32 utakmice, na deset je bio starter, prosečno je postizao 7,8 poena uz 40% realizacije, a ostvario je i 3,4 skoka i 0,9 asistencija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *