Dejan Savićević: Nisam ja Arkanov igrač

0

Dejan Savićević se mnogo puta tokom igračkih dana dovodio u vezu sa Željkom Ražnatovićem Arkanom, ali je te navode demantovao. Komentator Milojko Pantić je vikao *”Dejane, Dejane, Dejane…”* kada je Savićević izveo jednu od najboljih kontara u istoriji fudbala i doneo pobedu Crvenoj zvezdi u Minhenu protiv Bajerna (2:1). Ovaj potez je bio odgovor i Ivici Osimu, selektoru Jugoslavije koji ga je premalo koristio na Svetskom prvenstvu 1990.

Savićević je izjavio da smatra sebe boljim od Osimu u tom trenutku. Savićević je oprostio Ivici Osimu i pokajao se zbog toga. Bato Bulatović ga je nagovorio da odemo zajedno na večeru posle finala Kupa šampiona u Atini, nakon čega su uspostavili korektan odnos.

Međutim, Savićević se razočarao kada je Osim naveo da ga je Arkan pritiskao da ga forsira u reprezentaciji. On tvrdi da, ako bi se Arkan zaista interesovao za njegovo igranje, morao bi igrati ili bi se Arkan vratio u Sarajevo. Pored toga, Savićević je izneo svoje mišljenje o Arkanu.

Prvi ‘Tigrovi’ koje je formirao su bili sastavljeni od navijača, ali Savićević nije bio siguran zašto baš on preuzima vodeću ulogu među njima. On je prvi put sreo Arkana 1985. godine u Glazgovu kada je igrao u Kupu šampiona. Tada je primetio da je Arkan bio dominantna figura među navijačima.

Savićević je takođe opisao zabavan susret sa Arkana, gde ga je nasmejao njegov neustrašivi i prodoran karakter. Otkrio je nekoliko anegdota koje su ilustrovale Arkana kao osobu. Na kraju je podsetio da je karijeru počeo u Budućnosti, osvojio je titulu sa Crvenom zvezdom i igrao za Milan, a zatim završio karijeru u Rapidu iz Beča.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *