Velibora Džarovskog su čuvali Arkan i Stane Dolanc

0

Velibor Džarovski godinama je nameštao sportske mečeve, počevši od najnižih liga do međunarodnih takmičenja. Makedonska legenda je tvrdila da je mogao namestiti bilo koji sportski događaj, uključujući i srpski sport. On je čak otkrio recept za “štelovanje” rezultata. Navodno, nekoliko igrača, uprava i stručni štabovi su bili upoznati s lažiranjem utakmica.

Pored legalnih poslova, Džarovski se ponosio nameštenim mečevima u nižim rangovima i slabijim ligama. Po njegovim tvrdnjama, uspeo je da namesti utakmicu Leskovec – Velgošti s rezultatom 134:0. Takođe je izjavio da je namestio prvu utakmicu između ekipa Jugokokte i Tikveša. Džarovski je priznao da je bio kockar i da je zarađivao od nameštanja utakmica.

Iako se kaje što nije iskoristio mogućnosti modernih kladionica u svoje vreme, i dalje priznaje da se bavi nameštanjem. Tvrdi da je imao ulogu i u međunarodnim utakmicama, uključujući i utakmicu reprezentacije Makedonije, što je izazvalo sumnje u regularnost takvih događaja. Džarovski je uživao zaštitu vlasnika kluba i imao je političku podršku, što mu je omogućilo da se bavi sumnjivim aktivnostima bez posledica. (MONDO, Nikola Lalović)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *