Partizan kažnjen zbog večitog derbija u oblasti sporta fudbal.

0

Crno-beli se nisu odazvali na poziv sudije da izađu na teren i zbog toga je protiv njih pokrenut postupak. Biće kažnjena i Crvena zvezda. Konačna odluka biće doneta na sledećoj sednici nadležnog disciplinskog organa, čiji je predsednik poslednjih godina Ivan Nikolić.

Zbog toga je kapiten Partizana Svetozar Marković bio kažnjen žutim kartonom i to po svemu sudeći neće biti jedina sankcija. Duljaj je ovako govorio o tom trenutku: “Uobičajen razgovor je bio. Oko toga da li smo spremni da izađemo maksimalno na teren i da li smo spremni da damo sve od sebe… Nismo hteli da pravimo cirkus, Partizan ima svoju tradiciju i nismo mi, trener i igrači, ti koji će kaljati instituciju derbija, jer to nisu radili ni drugi pre nas, pa nećemo to ni mi da radimo”.

“Večitog” derbija, kada je korišćena prekomerna upotreba pirotehnike, lomljene su stolice na južnoj i istočnoj tribini, navijači oba kluba nesportski su se ponašali… Najavljeno je da će “večiti” i zbog toga biti kažnjeni, kao i da Zvezdi preti drastičnija kazna, jer je bila organizator utakmice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *