Meč sa nameštenim ishodom u Prvoj ligi Srbije

0

Jedan meč Prve lige Srbije je pod sumnjom da je namešten i to će uskoro biti javno objavljeno. Disciplinska i etička komisija FSS pokrenuće postupak, na osnovu dojave iz UEFA, o regularnosti utakmice 29. kola između Tekstilca i Mladosti GAT (1:2). Kako saznaje Sport klub, slučaj bi trebalo da bude zvanično otvoren u četvrtak popodne. Kvota je rapidno padala i uoči utakmice dostigla rekordno nisku vrednost.

Kako je kasnije utakmica završena očekivanim i „tipovanim“ ishodom, UEFA je dokazni materijal prosledila Fudbalskom savezu Srbije. Slučajem se u prvoj fazi bavio Bogdan Đurđević, od juna prošle godine, oficir za integritet FSS. Analizirajući složene aspekte prijave, operativac od poverenja srpske kuće fudbala, „presložio“ je papir i poslao prijavu Disciplinskoj i etičkoj komisiji. Konačna odluka, u prvom stepenu, očekuje se za desetak dana.

Utakmca, odigrana u Odžacima 8. aprila, rešena je u drugom poluvremenu. Golovima Dragana Kokanovića u 48. i Miljana Vukadinovića u 56. minutu, Mladost GAT je utabala put do pobede. Odžačani su smanjili minus u 68. minutu, strelac za 1:2 bio je Ivan Davidović. Ispostavilo se, bio je to i konačan rezultat utakmice, koja će krajem aprila dobiti i treće poluvreme i to pred disciplinskim organom srpske kuće fudbala.

Sport klub saznaje da će istragom biti obuhvaćeni, uglavnom, fudbaleri Tekstilca. Klubu iz Odžaka preti finansijska, ili kazna oduzimanja od šest do 15 bodova, predviđena za prvu informaciju iz UEFA. Podsetimo, FSS je kaznio novobeogradski Radnički, oduzimanjem šest bodova, zbog narušavanja regularnosti na meču sa Testilcem, decembra prošle godine. Utakmica je završena pobedom domaćina od 5:0.

Na tapetu Disciplinske i etičke komisije FSS tada su se našli isključivo fudbaleri gostujućeg tima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *