Crvena zvezda nadmašila Partizan bez Kange – analiza MONDO

0

Crvena Zvezda je pobedila Partizan u polufinalu Kupa Srbije sa 2:0, i to bez Gelora Kange, koji je bio najbolji igrač Zvezde ovog proleća. Kanga je bio “kamen u cipeli” za Partizan u prethodna dva derbija, ali ovog puta nije bio prisutan. Linije Zvezde su bile bolje izbalansirane, tim je bio manje sklon “iskakanjima”, te je igra bila više usmerena ka timskom fudbalu, što odgovara treneru.

Takođe, Zvezda je postigla tri gola u ovom meču, dodajući ih pet u polufinalu Kupa, dok je Kanga proveo čitav meč na klupi, prvi put u ovom mandatu Vladana Milojevića. Na derbiju, potrebni su fudbaleri koji su taktički poslušniji, a ne predstavljaju “kamen u cipeli” kada prete kontre. Milojević je uvideo potrebu za promenom i zato je Kangu zamenio ranije u dva uzastopna derbija, a sada ga je potpuno izostavio iz tima, jer zna da u Kupu nema mesta za greške.

Istakao je da ne robuje imenima, te da su im potrebni igrači drugačijeg profila poput Stamenića, Ivanića i Hvanga. Milojević je istakao da je nezaboravna bomba protiv Krasnodara pre sedam godina usmerila Zvezdu na putu na kojem se i danas nalazi. Međutim, kako bi nastavila tim putem, potrebno je da neko preuzme mapu i pokaže Zvezdi kako da nastavi dalje.

On je istakao da ovaj problem treba rešiti na potpuno nov način.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *