Novak Đoković poslao poruku roditeljima u Srbiji

0

Novak Đoković se obratio na srpskom jeziku svim roditeljima u Srbiji i regionu. Poručio je da se “neće zaustaviti” na “samo” pet nagrada za najboljeg sportistu planete, a istovremeno je želeo da se zahvali i svima koji su mu pomogli ka tom uspehu, posebnu pažnju usmeravajući i na važnost koju sport treba da ima kod mladih. “Danas sam pokušao da što konciznije na neki način prenesem svoje razmišljanje na pozornici kada sam primao nagradu, a to je da sport priča univerzalnim jezikom.

Sport je jedan od najboljih načina da se mlad čovek skloni sa ulice i svih problema koji ulica donosi. Drago mi je bilo da organizacija “Laureus”, koja postoji 25 godin, na neki način uticala na sedam miliona života mladih kroz sport. Usled svih dešavanja političkih i ratnih u svetu, koje imamo, i razdora u društvima na globalnom nivou, drago mi je što mogu da budem jedne oblasti koja šalje poruku mira i jedinstva.

Zdravog života, pravca koji je ispravan, to je moja poruka za mlade u regionu i Srbiji da se bave sportom”, rekao je Đoković. “Na kraju, ne mora to da bude profesionalno, ali je bitno da se bave sportom jer je aktivnost najvažnija stvar za zdravlje, što više kretanja u doba digitalizacije i sam poznajem izazove kao roditelj. Apel za sve roditelje da decu upišu zbog kognitivnog i fizičkog razvoja, a to na kraju razvija i brojne društvene sposobnosti i intelekt mladog čoveka koji će pomoći u životu koju oblast da izabere”, zaključio je srpski teniser.

Podsetimo, uz Novaka Đokovića na dodeli nagrada “Laureus” bila je i njegova supruga Jelena koja je takođe govorila u ime fondacije o roditeljskoj ulozi koja ne sme da se uzima zdravo za gotovo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *