KK Dubai nije u mogućnosti ući u Evroligu zbog prigovora klubova

0

Postoje navodni problemi u vezi sa prijemom Dubaija u Evroligu, bar prema trenutnim uslovima i planovima koji su napravljeni. Prema španskom portalu “Encestando”, nekoliko klubova izražava nezadovoljstvo, komplikujući situaciju. Prvobitni plan je bio da tim provede narednu sezonu u Evrokupu pre nego što se pridruži elitnom takmičenju.

Međutim, klubovima smeta potpisivanje ugovora na sedam godina i trenutna situacija u vezi s beneficijama drugih učesničkih klubova. Da bi se uopšte imao šansu za učešće u nekom od pomenutih evropskih takmičenja, tim mora obezbediti učešće u drugoj ligi. Zbog toga su promenjena pravila i neće biti ispadanja iz šampionata ove godine.

Uskoro se očekuje glasanje 13 timova Evrolige, među kojima su Real, Barselona, Baskonija, Makabi, Žalgiris, Efes, Armani, Fenerbahče, CSKA, Asvel, Bajern, Olimpijakos i Panatinaikos. Njihovim glasovima će zavisiti dalja sudbina Dubaija. Izveštava se da je trenutno u toku plej-of Evrolige, pa klubovi trenutno nisu fokusirani na pitanje prijema novog tima i naredne sezone.

Međutim, očigledno je da će ovo pitanje morati da se reši što pre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *