Ismet Hadžić, legendarni fudbaler Dinama, ţiveo je kao beskućnik

0

Ismet Hadžić, legenda jugoslovenskog fudbala, živeo je kao beskućnik pre nego što je preminuo u Zagrebu 14. jula 2015. godine u 61. godini. Stariji ljubitelji fudbala se sećaju defanzivca rođenog u Tuzli, koji je proveo sedam godina u Slobodi iz Tuzle, zatim igrao za Dinamo i karijeru završio u Prištini. Bio je ključni igrač koji je doprineo osvajanju titule u prvenstvu 1982. godine i Kupa Jugoslavije godinu dana kasnije.

Takođe, osvojio je zlato na Mediteranskim igrama u Splitu 1979. godine sa nacionalnim timom. Nažalost, ostao je poznatiji po svojoj tužnoj životnoj priči nakon završetka karijere. Neki prijatelji su ga zaboravili, a on je pozajmljivao novac koji nikada nije vraćen, zbog čega je završio na ulici.

Čak je radio kao vodoinstalater, spavao u starom automobilu i izgubio sve što je imao. Ipak, sportski direktor Dinama Zvezdan Cvetković ga je izvukao iz krize i pružio mu podršku kroz angažovanje u radu omladinske škole i kao trenera veteranske ekipe. Hadžić je preminuo 2015. godine posle duge i teške bolesti, a sahranjen je u rodnoj Tuzli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *