Fudbaleri Partizana kažnjeni za meč, kapiten Svetozar Marković dobio žuti pre utakmice

0

Komentator suđenja na TV Arena sport govorio je o situaciji pre početka utakmice Crvena zvezda – Partizan. Sudija Miloš Milanović pokazao im je sankciju jer su crno-beli zakasnili na početak meča i oglušili se o poziv arbitra da zauzmu svoje pozicije. Tu situaciju, koja nije uobičajena na utakmicama, komentarisao je sudijski analitičar Zdravko Jokić posle utakmice.

“Nije se dešavalo, interesantna je situacija, ali kapiten je odgovoran za svoj tim, ceo tim se ponašao nesportski i nije poštovao odluku sudije za početak, svesno su kasnili, ne može da se kazni ceo tim, nego kapiten. Slična situacija je kada se neko sa klupe nesportski ponaša, a sudija ne može da utvrdi ko je taj, neće da se javi, onda sudjia da žuti karton treneru”. “Bitno je da se vidi sa centra do gola.

Taj dim se diže i često imamo situaciju da sudija dozvoli da se igra, a da mi sa tribina ne vidimo. Jednom sam pitao Mažića što je dao znak kad ne vidimo, a on mi je odgovorio da se na terenu sve videlo”, kazao je Jokić. “Bila je to uobičajena priča, da li smo spremni da izađemo maksimalno na teren i da li smo spremni da damo sve od sebe, jer kada date sve od sebe, niko vam neće zameriti.

Promašićete, daćete pogrešan pas, ali navijači nikad neće oprostiti ako niste borbeni. To sam im uputio. Nismo hteli da pravimo cirkus, Partizan ima svoju tradiciju i nismo mi, trener i igrači, ti koji će kaljati instituciju derbija, jer to nisu radili ni drugi pre nas, pa nećemo to ni mi da radimo”.

(MONDO – M.Š)
BONUS VIDEO: Sastanak crno-belih pred derbi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *