Bogdan Bogdanović nije najbolji šesti igrač NBA

0

Sjajni centar Minesote Naz Rid završio je ispred kapitena košarkaške reprezentacije Srbije. Sa 352 glasa bio je prvi ispred Malika Monka iz Sakramenta koji je imao 342 glasa.

Kapiten reprezentacije Srbije završio je peti u glasanju. Rid je sa klupe ulazio na 67 utakmica, zamenjujući Rudija Gobera i Karla Entonija Taunsa u petorci koja je uglavnom igrala sa dva “klasična” visoka igrača ove sezone.

Timbervulvsi su završili sezonu sa 56 pobeda i 26 poraza, nalazeći se na trećoj poziciji pre plejofa. Trenutno vode 2:0 u seriji protiv Finiksa.

Rid je postao treći nedraftovani igrač koji je osvojio ovu nagradu, sa prosečno postignutih 25,9 poena, 6,2 asistencija i 1 ukradenom loptom po meču. Takođe, prvi put je bio Ol Star.

Nagradu je dobio ispred Kobija Vajta iz Čikaga i Alperena Šenguna iz Hjustona. U četvrtak će biti dodeljena nagrada za “ključ igrača godine”, sa finalistima Stefom Karijem, Demarom Derouzanom i Šajem Gildžusom-Aleksanderom.

U nedelju će biti dodeljena nagrada za najboljeg trenera godine, gde su u konkurenciji Majk Dagno, Kris Finč i Džamal Mosli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *