Zašto Vladan Kovačević ne može da igra za Srbiju

0

Vladan Kovačević se nada da će ipak uspeti da zaigra za reprezentaciju Srbije. U ovoj godini nije debitovao, još uvek ga sprečava papirologija da zaigra za Srbiju, ali iako je u veoma komplikovanoj situaciji, ne odustaje. Kovačević je izjavio: “Ja samo mogu da kažem da to još nije zatvorena tema.

I da ću s moje strane dati sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije. Da li će se to ostvariti, nije na meni, ali sve što je u mojoj moći i ljudima koji rade oko mene, daćemo sve od sebe da jednog dana obučem dres Srbije.” Kada je reč o tome da li će ići na EP, Kovačević kaže da zavisi od toga da li će ostati u Poljskoj, a ako ne, spremaće se za novu sredinu.

Dodao je da bi voleo da Srbija osvoji, ali će to biti jako teško jer ima jakih reprezentacija, a Francuska je u ovom trenutku najkompletnija. Ipak, postoji problem, kako je ranije objasnio Piksi, koji je rekao: “Vladan Kovačević će teško moći da igra za Srbiju. Nije pitanje želje i volje, nego tehničke prirode i papirologije.

Da budem jasniji, radi se o datumu kada je Kovačević dobio i da li je dobio srpski pasoš. Ako zovete igrača, bez obzira što je Srbin i ima pravo po FIFA regulativama da igra, a ako nema pasoš od nekog datuma – nego ga dobije recimo danas – onda ne može. Ono što su meni objašnjavali, to je problem.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *