Pep Guardiola ljut zbog rasporeda

0

Pep Gvardiola je izrazio nezadovoljstvo zbog pretrpanog rasporeda svoje ekipe. On je naglasio da je bilo teško igrati dve bitne utakmice u kratkom vremenskom periodu i da to nije prihvatljivo za zdravlje igrača.

Gvardiola je istakao da je situacija neprihvatljiva, posebno nakon 120 minuta igre protiv Reala. On je takođe uputio pitanje zašto njegova ekipa mora igrati danas, dok ostali timovi nisu igrali tokom nedelje.

Kritikovao je nedostatak odmora za igrače i sebe kao trenera, posebno imajući u vidu nadolazeći meč protiv Čelsija u polufinalu kupa. Gvardiola je izrazio zabrinutost zbog nedostatka oporavka igrača nakon napornih utakmica i istakao da je fizički i mentalno teško za njih da se oporave.

Takođe je istakao da je bilo teško napraviti izmene u timu, imajući u vidu nedovoljan oporavak igrača. U diskusiji su učestvovali i poznati fudbaleri Alan Širer, Geri Lineker, Frenk Lampard i Mika Ričards, koji su podržali Gvardiolu i izrazili interesovanje da li je on uputio zvanični apel za promenu rasporeda sezona.

Gvardiola je zaključio da je ovo pitanje koje mora biti rešeno radi zdravlja igrača.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *